Ministri Çupi priti në takim kryetarin dhe përfaqësuesit e Unionit të qendrave islame në Gjermani

Në këto ditë kur mërgata jonë po qëndron në vendlindje ministri Çupi realizoi takim me z. Mensur Halilin Kryetar i Unionit të qendrave islame në Gjermani(Unioni i qendrave Islame Shqiptare në Gjermani), Rexhep Sulejmanin nënkryetar, profesor Amir Xheladinin, anëtar i degës së unionit në provincën e NRW-së si dhe me Musa Feratin anëtar i degës së unionit në provincën e NRW-së.

Albanian

Drejtoria Doganore i përgjigjet kërkesës për hapjen e korsive të posaçme në pikat kuriftare

Në maj të këtij viti, Kabineti ministrit të angazhuar për diasporë, dorëzoi një shkresë deri te Drejtoria Doganore me propozim për lehtësimin e disa shërbimeve për diasporën tonë. Nga drejtoria është kërkuar për hapjen e korsieve të posaçme në pikat kufitare për mërgimtarët e vendit tonë, veçanërisht gjatë pushimeve verore ku realisht ka për nevojë më të madhe për t'i ndihmuar ata dhe për të shmangur pritjet e tepërta.

Albanian

Vizita e ministrit Xhemail Çupi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës rezultoi e frytshme duke ju mundësuar shoqatave të mërgatës në Nju Jork dhe rethinë, shfrytëzimin e hapësirave të Qendrës Informative Kulturore

Vizita e punës e ministrit Dr. Xhemail Çupi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në muajin mars të këtij viti rezultoi e frytshme në drejtim të hapjes së mundësisë për shoqatat е mërgatës sonë në Nju Jork dhe rrethinë që të shfrytëzojnë hapësirat e galerisë së Qendrës Informative Kulturore për realizimin e aktiviteteve të tyre.

Albanian

Pages