Министерот задолжен за дијаспора Џемаил Чупи, денес оствари средба со директорот на Обединета македонска дијаспора за Република Северна Македонија и регионот, г-дин. Гордан Јорданов

Министерот задолжен за дијаспора Џемаил Чупи, денес оствари средба со директорот на Обединета македонска дијаспора за Република Северна Македонија и регионот, г-дин. Гордан Јорданов

Macedonian

Министерот Чупи, со барање до надлежните институции за отворање на посебна лента на граничните премини

Ние можеме повеќе од ова, ако имаме волја! 
Одговор на барањето за отварање на посебна дополнителна лента со цел да се олесни влез на иселениците во нивната земја.
Со оглед на тоа што се наближува периодот на летните одмори, министерот Чупи му посакува добредојде на секој граѓанин на РСМ што живее во странство.

Macedonian

Министерот Чупи ги прими на работна средба г-ѓа. Лаура Лунгароти, суб-регионален координатор за Западен Балкан и г-ѓа. Соња Б. Петрушевска претставник за РСМ

Министерот Чупи беше домаќин на средбата со г-ѓа. Лаура Лунгароти, суб-регионален координатор за Западен Балкан и шеф на мисијата на ИОМ во Босна и Херцеговина и г-ѓа. Соња Божиновска Петрушевска, претставник на канцеларијата на ИОМ во РСМ.

Macedonian

Претставникот од кабинетот на Министерот задолжен за дијаспора, г. Алберт Деде се сретна со претседателот на здружението СОНЦЕ г. Васил Стеријовски

Во рамките на посетата на посебниот советник Алберт Деде во префектурата Корча, се сретна со претседателот на здружението СОНЦЕ со седиште во општина Пустец, г. Васил Стеријовски.

Macedonian

Pages