Средба на министерот Чупи со г. Хајредин Далипи и проф. д-р. Јонуз Абдулаи.

Министерот оствари средба со колегата од докторат и воедно дел од нашата дијаспора во Германија, г. Хајредин Далипи од село Корито -Гостивар, придружуван од проф. др. Јонуз Абдулаи.
На средбата, меѓу другото, се разговараше за грижите и барањата на нашата дијаспора.
Придонесот на научната дијаспора е од големо значење за нас, бидејќи самиот г. Далипи, како дел од оваа дијаспора, дава незаменлив придонес со своите последователни публикации!

 

Macedonian