Новости

ЕДМОНД АДЕМИ: СО СТРАТЕГИЈАТА ЗА ДИЈАСПОРАТА, ПОСТАВУВАМЕ НОВ КОНЦЕПТ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ДРЖАВАТА И ДИЈАСПОРАТА

Macedonian

Министерот Едмонд Адеми, денеска на прес-конференција во Владата, сопшти дека на вчерашната седница Владата на Република Северна Македонија, ја усвои Националната стратегија на Република Северна Македонија за соработка со дијаспората и Акцискиот план.

Министерот Адеми одликуван со титулата " Витез на редот на Скендербег"

Macedonian

Претседателот на Република Албанија, Илир Мета, го одликуваше министерот за на Северна Македонија за односи со дијаспората Едмонд Адем со титулата " Витез на редот на Скендербег". Титула со која се дава посебна почит кон вредниот придонес во работа и соработката со дијаспората.

Министерот Едмонд Адеми на средба со здруженијата на македонците во Албанија.

Macedonian

Амбасадорот на Република Македонија, Данчо Марковски, заедно со македонски организации во Албанија, во просториите на Амбасадата на РСМ во Тирана го пречека министерот задолжен за дијаспората, Едмонд Адеми.

Учесто на министерот Едмонд Адеми на вториот самит за дијаспора во Тирана. Адеми: Република Северна Македонија чекор напред кон зајакнување на соработката држава- диаспора

Macedonian

Министерот задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми, присуствува на вториот самит за дијаспора во Тирана. Самитот започна вчера на 28 февруари и ќе трае до 2 март.

Pages