Новости

Министерот Едмонд Адеми потпиша Меморандум за разбирање со Меѓународна организација за миграции (ИОМ)

Macedonian

Дваесет години работа на Меѓународната организација за миграции (ИОМ) во  Република Северна Македонија, денеска се одбележеа во просториите на Министерството за надворешни работи, во присуство на владини претставници, дипломатскиот кор и други невладини организиации

ОБРАЌАЊЕ НА МИНИСТЕРОТ ЕДМОНД АДЕМИ, ПРЕД КОМИСИЈАТА ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ

Macedonian

Министерот задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми, денес на последниот ден од работната посета во Италија и Ватикан,  оствари билатерални средби во Италијанскиот парламент и во Министерството за Ндворешни Работи.

Во Италијанскиот парламент министерот Адеми оствари средба со Претседателката на комисијата за надворешни работи, Марта Гранде, додека во Италијанското МНР  директорот  на Генералниот директорат за италијански граѓани во странство и политиките за миграција, Луиџи Мариа Вињнали.

 

ЕДМОНД АДЕМИ ВО ВАТИКАН СЕ СРЕТНА СО МОНСИЊОР ПОЛ РИЧАРД ГАЛАГЕР

Macedonian

Министерот задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми, кој престојува на работна посета на Италија и Ватикан, денеска се сретна со секретарот за односи со државите при Света Столица,  монсињор Пол Ричард Галагер

Италија, 10 години од земјотресот во Абруцо: Министерот Едмонд Адеми се сеќава на жртвите од Република Северна Македонија

Macedonian

Министерот задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми престојува на работна посета на Италија, во рамките на која денеска во Абруцо- Поџио Пиценче учествуваше на церемонијата за одбележување на десет годишнинаната од земјотресот во Акиле.

Церемонијата беше отворена со поздравен говор од страна на градоначалникот на општина Поџио Пиценче, Антонело Гиалорето и министерот Адеми.

Pages